Alabama White Sauce

Alabama White Sauce

Oftast när man pratar om BBQ-såser så tänker man på söta klibbiga såser. I alla fall gör jag det. Därför vart ja positivt överraskad när jag blev introducerad för Alabama White Sauce. Alabama White Sauce är en majonnäs och vinägerbasserad sås. Perfekt som dippsås till tex kycklingvingar eller häll i det i en dressingflaska och ha till pulled porkburgare. Perfekt kontrast till det söta köttet.

Såsen ska vara lite tunnare så att det täcker kycklingvingarna med en lätt yta.

Detta är min egna variant av såsen. Vissa är rätt hårda med ”orginalrecept” men jag har anpassat den lite efter min smak. Googla gärna och jämför och utveckla sen ditt egna recept 🙂

Ingredienser

2.5dl Majonnäs (jag använder gärna hellmanns )
0,5dl Äpplecidervinäger
0,5dl Äpplejuice
1-2msk Pepparrot
1stk Dijonsenap
Lökpulver
Vitlökspulver
Lite chilipulver (jag gillar ancho-chili)
Nypa socker
Salt
Peppar

Gör så här:

Lägg allt i en skål och blanda allt med hjälp av en visp. Smaka av, justera lite efter er smak och låt sedan såsen vila i kylen. Smaka sen av igen och gör de justeringar ni tycker om. Vissa vill ha mer pepparrot. Andra vill ha mer syra. Jag vill ha bägge så jag tryckte i lite till av allt.

Om ni vill ha mer syra börja med några droppar och se så att såsen inte blir för rinnig. Det är nått med vinäger och majonnäs som gör att det krävs väldigt lite. Så mitt tips är att ta lite i taget.

Se detta receptet som en bra grund. Man kan behöva justera beroende på vilken senap man använder. Eller om man kör färskriven pepparrot eller om man använder pepparrot på tub. Sedan är det konsistensen man vill ha ”rätt”. Den ska vara rätt så lös men inte helt rinnig.

Följ mig gärna på Instagram , Youtube och FacebookLämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *