Fisktacos

Fisktacos

Då var det äntligen dags för ett nytt inlägg! För en tid sedan har jag fått upp ögonen för tacos. Då pratar jag inte ”svenne”-taco med hårda Santa Maria skal, spiskumminkryddad köttfärs, riven ost och chunky salsa. (vilket också kan va gott)

Jag pratar om små mjuka tacobröd med krispig kål, lime, mango, olika salsor. Det är så gott och fräscht. Så jag började ersätta tex hamburgerbrödet till pulled pork mot tacobröd. Båda har såklart sin tjusning och det är kul med variation.

Så idag tänkte jag bjussa på lite inspiration till fisktacos. Blir kanske inte mkt till recept utan jag vill uppmana er att testa er fram med smakerna och se hur fantastiskt det blir när man blandar sött, syrligt och salt i en härlig variation av texturer. Använd recepten nedan som en guide och ta ur svängarna själv. 🙂 Varje sak för sig kanske inte smakar så mycket men combon är tricket!

Jag började med att göra tillbehören så de kan stå och dra sig lite.

Snabbsyrad vitkål

Vitkål
Vitvinsvinäger
Salt
Lime

Strimla önskad mängd kål och häll i ingredienserna. Blanda med rena händer och krama om kålen lite så att de blir lite mjukare. Ställ åt sidan och smaka av efter en stund.

Gurksalsa

1st gurka skalad och urkärnad
1st paprika valfri färg
1st pressad lime
chiliflakes efter behag
persilja
salt

Skär gurkan och paprikan i små kuber (brunoise) blanda allt i en skål, låt stå ett tag och smaka sedan av.

Dressing

0,5dl Hellmans majo
0,5dl creme fraiche
Några droppar chilisås. Jag hade i några droppar Macho från Lagritos.
1st pressad lime

Blanda allt i en skål och smaka av. För lättare servering lägg i dressingen i en flaska eller i en engångsspritspåse.

Frukt

Att tillsätta sötma i form av frukt är kanon till fisktacos för att bryta av. Mango eller om man grillar ananas ger en fin sötma utan att det känns som att man äter en fruktsallad =)

Fisken

Börja med att värma oljan så den håller 170-180c
Så då var det dags för fisken. Jag köper fryst torskrygg som är förpackade tre och tre. Skär upp dem på snedden i tunna skivor. Salta ordentligt och sedan dubbelpanerar jag dem med mjöl, ägg och panko.

Tips: Använd gärna påsar när du panerar. En påse med mjöl, en påse med äggulor. Men när ni ska panera i panko är det bäst att ha det i en skål så och vänd ner fisken i pankon och lägg på en tallrik.

Fritera sedan fisken tills den blir gyllenbrun och låt vila på galler för att behålla krispigheten.

Sen är det bara att montera och njuta. Smaklig spis

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *