Krämig pasta med kyckling och paprikasalsa

Krämig pasta med kyckling och paprikasalsa

Ibland kommer man på hur mycket man ska göra saker och ting så avancerat. Jag är själv superdålig på att bara ta något från kylen och trolla fram något. Oftast ska jag planera planera och tänka ut å det ska vara sååå perfekt. Men denna gången hade vi inte så mycket hemma och ingen pallade handla så resultatet av 3 huvudingredienser blev en krämig pasta med kyckling och paprikasalsa.

Ingredienser

1pkt färsk pasta
4-5 äggulor
en näve riven parmesan
3st kycklingfiléer
2 paprikor i olika färger
olivolja
vinäger
salt
peppar

Gör såhär

Krydda eller marinera kycklingen med era favoritsmaker. Jag brukar dessutom klyva dem så att man får ”minut” filéer. Anledningen är att dels får de supersnabbt att grilla plus jag upplever dem så mycket godare, saftigare och mindre trådiga.

Under tiden filéerna ligger och gosar sig så kan man börja med att bränna av paprikorna. Kör dem på direktmetoden på grillen och de ska bli helt svarta och mjuka. Det gör inget att de blir svarta i skalet. Vi ska ändå skala dem senare.

När de är klara lägg dem i en zip-lock-påse eller lägg dem på en tallrik och plasta in. Detta är för att det ska va lättare att skala.

Låt dem vila en stund och skala dem sedan och hacka dem grovt. Blanda i olivolja, vinäger, salt, peppar och låt stå en stund. Vill man kan man dra i lite chiliflakes.

Koka upp pastavattnet så det är redo. Glöm inte att salta vattnet!

Grilla på kycklingen direkt värme. Vänd inte förrns man ser att de fått en bra yta. Kyckling är lite tricky där och behöver få en ordentlig kyss för att få bra yta. Så lyft lite försiktigt och titta och vänd inte förrns du är nöjd.

När kycklingen är klar så är det dags att koka pastan. När den är klar häller du ut vattnet men spara lite i botten. Rör i äggulorna och den rivna parmesanen.

Här hittar ni även mina andra kycklingrecept!

Följ mig gärna på Instagram , Youtube och FacebookLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *