Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich

Ni som vart mer ett tag ( läs ni som är gamla ) har säkert sätt ett avsnitt eller två av Fresh Prince där Will hissar THE sandwich från sin hemmastad Philadelphia. Nämligen Philly cheese steak sandwich.

Jag tänker inte nörda ner mig i vad som är orginal eller inte. Det finns där massor av andra sidor där ni kan läsa om allt ifrån ostar, bröd och wit or witout osv osv osv. Här gör jag min variant håll till godo.

Ps. kika gärna in hos min polare KamadoBjörn när han gör sin version

Ingredienser

Entrecote
Baguette (gärna lite mjukare variant)
Ost (jag valde prästost)
Silverlök
Paprikapulver
Vitlökspulver
Lökpulver
Salt
Peppar

Gör såhär

Ta ut någon skiva entrecote från frysen men tina inte den helt. Du ska nämligen skära tunna skivor av den. Tänkt dig nästan som skav. Det blir mycket lättare om köttet är fryst. Har du köpt några skivor som legat i kyldisken i affärn så släng in dem några timmar i frysen.

Skiva som sagt tunna skivor av entrecoten. Ta bort överflödigt fett.

Skiva silverlöken i tunna skivor

Stek köttet hårt i olja eller smör vad du nu föredrar och krydda med paprika, vitlök och lökpulver.

När köttet stekts klart ta bort köttet från stekpannan och stek löken i samma panna som köttet så att löken drar åt sig fettet och smakerna. Salta löken, kanske en nypa socker och spill gärna lite öl i stekpannan.

Grilla på brödet om man vill annars börja montera mackan med kött, lök och skivor med ost.

Nu kan man välja att smälta osten på lite olika sätt. Antingen in i ugnen, eller så formar man en rad med köttet och löken i stekpannan och lägger osten ovan på. Lägg sedan på ett lock på stekpannan så osten smälter. Skopa sen över allt med två stekspadar.

Följ mig gärna på Instagram , Youtube och FacebookLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *