Pork belly burnt ends

Pork belly burnt ends

Pork belly burnt ends är en variant av burnt ends som normalt är gjort på delen ”point” på brisketen. Man kan göra liknande på sidfläsk och jag var ju tvungen att testa det.

Ingredienser

1 sida Sidfläsk
Din favorit rub
Din favorit glaze
Smör
Salt
Peppar

Gör så här:

Om du har köpt sidfläsk med svål skär bort svålen. Skär sedan fläsket i tärningar. Tänk på att fläsket krymper rätt bra vid tillagning så skär inte dem för små. Ca 3-4cm är lagom.

Krydda tärningarna sedan med din favoritrub och salt och peppar.

Tänd grillen och låt den stabilisera sig vid en 110c. Använd det rökved du tycker om. Jag gillar al och kör det till det mesta.

Rök dem i en ca 3 timmar tills de når en innertemperatur på de klassiska 93c. Provsmaka gärna och de ska vara hyfsat möra

Tillsätt sedan bbqglaze och se till att alla bitar blir täckta av glazen så ingen ligger där och e avundsjuk. Klicka även på lite smör om ni känner för det. Menar.. detta är redan ingen bantarmat så go bananas! Haha! Recept på glazen jag hade i hittar ni här.

Sen ökade jag tempen lite hela tiden. Typ var 20 minut tills jag landade på 150c. Målet är att de ska se sådär klibbiga ut och se ut som köttgodis.. ja ni hörde rätt… köttgodis. Detta tog ca 2h för mig.

Som vanligt är det temperatur och textur vi går efter. Så tiden är mer en fingervisning så ni kan planera lite. Det kan både gå fortare och ta längre tid.

Följ mig gärna på Instagram , Youtube och Facebook