Tryffelmajonnäs

Tryffelmajonnäs är ett supergott tillbehör till hamburgare. Här beskriver jag hur jag gör majonnäsen. Majonnäsen och också grunden till hamburger dressingen jag gör som ni kan läsa mer om här.

Ingredienser

2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1-2 tsk dijonsenap
Salt
2-2.5 dl rapsolja
Tryffelolja/pasta efter behag

Gör såhär:

Lägg allt i en bägare utom tryffelpastan/oljan. Kör stavmixern i botten (detta är jätteviktigt att den är just i botten annars går den inte ihop) och kör på högsta effekt. När man ser oljan börjar gå ihop så lyfter man mixern från botten en aning lite hela tiden. Addera tryffelolja droppvis eller pasta efter behag. Man kan säkert få in mer rapsolja i den mängden äggulor men jag ”safear” lite med 2-2,5 dl. Jag har sett recept med 4-5 dl rapsolja i 2 gulor.

Kyl och smaka av efter minst 30 minuter. Är den lite för tjock kan man spä ut med lite vatten. Men ta några droppar i taget så att den inte blir för lös. Rör om ordentligt med en sked.

Sen brukar jag fylla majonnäsen eller dressingen i en spritspåse. Finns engångs att köpa i vanliga mataffärer. Proffsigt och smidigt sätt att servera. Knyt och kyl igen tills det ska användas. Klipp av lite av spetsen på påsen.

Smaklig spis!

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *