Persiljesallad, inspirerad från mellanöstern (Shirazi)

Persiljesallad, inspirerad från mellanöstern (Shirazi)

Goda tillbehör till grillat är ett måste. Oftast blir det samma saker man gör och det blir lätt djupa hjulspår. Men tittar man lite till höger och vänster så finner man flera kulturer som har mkt goda tillbehör till just grillat. Mellanöstern är dessutom väldigt duktiga på grönsaker. Så denna gången blev det en sallad.
Min version av shirazi är nog en blandning mellan olika sorters sallader haha. Lite grekisk bondsallad, lite tabbouleh och lite shirazi. I alla fall jag kallar detta persiljesallad. Hur som helst så passar denna persiljesallad kanon till grillat kött (näähää). Jag hade det till mina lamm/nötfärsspett som ni hittar här. Hoppas ni gillar receptet!

Ingredienser

1 stor bukett persilja
3 tomater
1/2 gurka
3-4st salladslökar
citronsaft
olivolja
salt
peppar

Gör såhär

Allt ska hackas väldigt fint med kniv. Det ska nästan bli som en salsa. Så använd inte mixer eller liknande för då blir det bara en sörja. Vill man kan man preppa detta innan men vänta med att krydda den med salt, peppar, olja och citron så att inte grönsakerna mjuknar.

Tack för att ni läste! Följ mig gärna på Instagram och Youtube.2 thoughts on “Persiljesallad, inspirerad från mellanöstern (Shirazi)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *